Bedava İnternet Paketi

SGK Faizsiz Kredi

SGK Faizsiz Kredi Şartları

Yükselen konut fiyatları ve kira artış oranları nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşların sayısı gün geçtikçe artmaya başlamıştır. Sosyal Konut Projesi’nin başlamasıyla ev fiyatları düşüşe geçse de yüksek faiz oranları sebebiyle ev satın almak günümüzde hala zorluğunu koruyor. Sosyal Güvenlik Kurumunun başlattığı kampanyada 0 Faizli ve 241.000 TL’ye  kadar kredi imkanında faydalanmak şu an hala mevcut. Sizde SGK’ nın sunduğu faizsiz kredi imkanından faydalanmak istiyorsanız detayları yazının devamında bulabilirsiniz.

241.000 TL Faizsiz Kredi Başvuru Detayları

Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitmeden Kamu Bankalarına başvuru yapılarak istenilen belgelerin ibraz edilmesi halinde hak sahiplerince, sıfır faizli olarak 241.000 TL’ye kadar kredi imkanından faydalanabileceklerdir. SGK’nın başlattığı 241.000 TL ve 0 faizli krediye başvurmak için “Hak Sahipliği Belgesi” ve “TOKİ Kampanya Hak Sahipliği Belgesi” istenmekteydi. Şu an bu belgelere gerek kalmaksızın sistem üzerinden hak sahipliğiniz direk sorgulanarak gerekli şartları taşıdığınız takdirde SGK sıfır faizli kredi imkanından faydalanabileceksiniz. Kamu bankası olan Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığıyla başvuru yapmak için en yakın şubeye giderek 0 faizli krediden 241.000 TL’ye kadar talepte bulunabilirsiniz.

241.000 TL Sıfır Faizli Kredi Geri Ödeme Şartları

Sosyal Güvenlik Kurumunca sıfır faizli olarak 241.000 TL kredi kullanımı bütçenize uygun olarak istenilen şartlar doğrultusunda gerçekleştirilecek olup ödeme koşulları ise aylık eşit taksitler halinde düzenlenecektir. Hesabınıza yatan Net Maaşınız üzerinden dörtte bir oranda hesaplama yapılarak eşit taksitlere bölünecektir. Örnek olarak 5.500 TL asgari ücret alan bir çalışan için taksit tutarı 1.375 TL olarak hesaplanmıştır. Ziraat ve Halk Bank şubelerine yapacağınız başvuru sonrası ödemeler dökümünü elden talep edebilirsiniz.

SGK Kredisi için Aranan Kriterler

SGK’nın faizsiz kredisinden 241.000 TL’ye kadar faydalanmak için bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartları sağlayan vatandaşlarımız Ziraat Bank ve Halk Bank vasıtasıyla başvurularını bizzat yapabileceklerdir. Sıfır Faizli Kredi imkanından; harp veya vazife malullüğü aylığı almakta olan veya bu sebeple hayatını kaybedenlerin yetim ve dul çocukları faydalanacaktır. Eşi hayatta olmayan ve evlenen kişinin çocuklarının yetim aylığı alması durumunda faizsiz kredi imkanından çocukları faydalanabilecektir.

 

Bu sitede yer alan yazılar bilgilendirme amaçlı olup hiçbir kurum, kuruluş ve kamu kurumuyla ilgisi yoktur. Sitemizde Özel ve Kamu Bankalarının kampanyaları hakkında bilgilendirici yazılar yayınlanmaktadır. Hiçbir şekilde kredi hakkında hizmet verilmez, bilgi ve ücret talep edilmez. Kişisel bilgilerinizi sitemizde, hiçbir internet mecrasında ve sosyal medya kanallarında paylaşmayınız.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.